2014. július 24.

Hazánk vízilovas állatkertjei

Mert szerencsére több ilyen is van. Már néhányba sikerült eljutnom látogatóba, de sajnos már jó pár évvel ezelőtt történtek ezek a kirándulások. Emiatt tervezem, hogy a közeljövőben próbálok elvándorolni az ország vízilovaihoz.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az, ahova - a közelsége miatt - minden évben igyekszem legalább egyszer elmenni. Az állatkerten belül pedig a megtekintési sorrend minden esetben úgy alakul, hogy belépés után vízilovak (Jusztina és lánya, Tücsök), bizonyos idő eltelte után - nagy nehezen :D - elindulunk megnézni a többi állatot is, és kilépés előtt megint a vízilovakhoz vezet az út. :) Még így sem elég belőlük. Néhány éve van lehetőség arra, hogy a gondozó felügyelete mellett almával etessük a két hölgyet, a bátrabbak pedig meg is simogathatják őket. Nekem egy éjszakai állatkerti séta során volt szerencsém közelebb kerülni hozzájuk. :)


A Debreceni Állatkertben és a Nyíregyházi Állatkertben már nagyon régen voltam, még szüleimmel. Sajnos nem sok mindenre emlékszem, de az megmaradt bennem, hogy akkor még Debrecenben nagyon szűkös helyük volt szegénykéknek, és nagyon sajnáltam őket emiatt. Remélem, ma már jobb helyzetben vannak.


Pécsett született meg jó pár évvel ezelőtt Buborék, aki nagy szenzáció volt. Pécsről pedig az Abonyi Magán Állatkertbe került. Mivel Abony annyira nincs messze - mint Pécs :D -, nemsokára el is mentünk meglátogatni. A külső kifutója még épült, és hideg is volt, úgyhogy a benti medencében pancsolt. Buborék nagyon emberszerető és cuki. :) Meg lehetett simogatni, amit persze ki is használtam, és az igazgató egyszer csak beállított egy szatyor almával, amivel etetni lehetett a drágaságot. :)


Most felsorolom azokat a magyarországi állatkerteket/vadasparkokat, ahol nílusi- vagy törpevízilóval lehet találkozni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése