2014. augusztus 27.

Állatkertben jártam

Születésnapom alkalmából kilátogattunk a Fővárosi Állatkertbe, ahova kis Thomas (kék orrú barát :)) is velünk tartott.

Már nagyon régen láttam a lányokat, ezért már vártam a találkozást. Szerencsére szép időnk volt, többségében sütött a napocska. Körülbelül fél órával nyitás után megérkeztünk, ami jó terv volt, mert csak néhány ember sétálgatott, nem volt nagy tömeg.
Kirándulásunk az Állatkert boltjában kezdődött, ugyanis a kirakatban megláttunk egy nagyon édes kis plüss vízilovat. A boltban rögtön ráleltünk, de nem lehetett körültekintés nélkül, csak felkapva távozni. Jól is tettük, mert észrevettük nagy tesóját, aki nagyon ölelgetnivalóan puha. Emiatt később a Puhi nevet kapta. :) Őket majd egy későbbi bejegyzésben mutatom be.
Természetesen a lányokat kellett először meglátogatni, akik éppen békésen szundikáltak a medencéjükben, néha körültekintve, hogy mennyien zavarják őket a pihenésben. :) Rövid ideig szájukat tátva üdvözölték a látogatókat, majd vagy a lépcsőn, vagy a vízben folytatták sziesztájukat.
Az Állatkertben több helyen fellelhető, állandó programokról tájékoztató táblák szerint külön esemény a tízórai tálalása. Ennek tudatában sétáltunk tovább, de nem túl messzire, hiszen időre vissza kellett érni. :)
Bár a tízórai kicsit késett, de a lányok nagy örömére megérkezett. Mivel külön programként hirdetik az evést, valami jópofa és egyedileg kivitelezett tálalásra gondoltam. Ebben csalódnom kellett. A gondozó megjelent egy kukával, amiből egyszerűen "belapátolta" az étket. Semmi szenzáció. De Tücsök és Jusztina nagyon édik voltak. :) Amint meghallották a kuka hangját, már ugrottak és szaladtak is, mert tudták, finomság várja őket. Mi is ekkor telepedtünk le enni, tökéletes kilátással a vízipacikra. Jó kislányok módjára mindent felporszívóztak, majd a fáradalmak után visszatértek a pihenéshez.










Leleplező fénykép kisebbik új barátomról :)










Még mindig nagyon szép az Állatkert, és továbbra is folyamatosak a felújítások. Mivel megkapták a Vidámpark területét, néhány helyszín áthelyezésre és átrendezésre kerül(t). Sajnos a Holnemvolt Parkba nem jutottunk el, nem fért bele az időnkbe, de legközelebb oda is belesünk, biztosan jó móka. Kis Thomas is nagyon élvezte a sétát, hiszen még nem látta az Állatkertet. :) Sok érdekes dolgot látott. (Sajnos a napsütés az üvegen nagyon tükröződött, ezért nem minden kép jól kivehető. :( Bocsánat!)


Gorilla




Nagyon jól éreztük magunkat, és tervezzük, hogy ősszel még kilátogatunk egyszer. Mindenkinek ajánlom, mert gyönyörű hely, és sok érdekes, aranyos állatot lehet látni. De persze a legaranyosabb Tücsök és Jusztina! :)
Természetesen a sétánk velük ért véget, hiszen el kellett köszönni. Nehezen ment, de sikerült otthagyni őket. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése