2015. december 29.

Bemutatkozott Mabel

2015. december 21-én bemutatkozott a nagyközönségnek az Omaha's Henry Doorly Zoo & Aquarium majdnem két hónapos törpe vízilova, Mabel.

Forrás: http://www.kmtv.com/news/up-front-at-4/henry-doorly-zoo-gets-hippopotamus-for-christmas
2015. október 1-jén született Omahában Mabel, a kis törpe víziló, aki nevét a gondozóitól kapta.  Az újszülött október 6-án mért súly 19 font volt, ami kb. 9,5 kg-nak felel meg. Apukája Scooby (24 éves) a brownsville-i Gladys Porter Állatkertből és anyukája Chomel (15 éves) a chicagoi Lincoln Park Állatkertből érkeztek a most már omahai otthonukba. Jelenleg még Scoobytól külön választva él mama és borja, hogy mindenképpen biztonságban legyenek.

2015. december 21-én már az állatkert látogatói is szemügyre vehették Mabelt, ezen a napon sétált ki először Chomel társaságában a kifutóra. Jelenlegi súlya 75 font (kb. 37,5 kg), ám a felnőtt törpe vízilovak súlya 350-700 font (kb. 175-350 kg) között mozog, úgyhogy még van hova nőnie. :) Mivel a törpe vízilovak születésük után tanulnak meg úszni, már az elmúlt időszakban úszóleckéket vett az újszülött, hogy a kifutóban található medence már ne okozzon neki nehézségeket. Ebben a videóban látható is, milyen ügyesen úszkál a mamájával. A KMTV.com több alkalommal is közzétett videókat és cikkeket az eseménnyel kapcsolatban, amiket ajánlok az angolul tudó érdeklődőknek.

Mable még egy évig biztosan az omahai állatkertben marad, azonban elképzelhető, hogy később át lesz költöztetve máshova.
Érdekesség, hogy az Egyesült Államokban található állatkertekben összesen 27 példánya található meg a törpe vízilovaknak. A vadonban fellelhető számuk 2 000 körülire tehető.

Végül mutatok egy nagyon aranyos videót arról, ahogy a kis csöppség a vízben falatozik. :)

(A felvételt Jax Sherbonix készítette és töltötte fel YouTube csatornájára.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése